En sista tur

 
Kommer att sakna fammo riktigt mycket! Känns så tråkigt att ha kommit hem och just nu vill jag bara tillbaks. Dessutom mår jag riktigt dåligt över att jag var tvungen att lämna henne mitt i natten. Tyvärr blev det så den här gången men det kommer inte hända igen för jag tänker börja åka buss både dit och tillbaks. Det blev ett stort misstag att be min farbror hämta mig. 
 
Jag var riktigt irriterad när han och hans sällskap hämtade mig 00.15 och låssades som ingenting, de brydde sig varken om mig eller fammo. De höll en åttioett, snart åttiotvå år gammal fammo vaken endast för att det hade varit ute i skogen och (vad vet jag) kanske fiskat. Kan säga att jag var sur hela åkturen och att det blev en ganska jobbig åktur, i alla fall för mig. Jag hade svårt att hålla god ton men lyckades ändå bättre än förväntat. Det jag försöker säga med det här är, att om jag lovar att hämta en person och skjutsa den någonstans eller ja, göra vad som helst med den personen då gör jag det i lämplig tid. Jag skulle aldrig lova något och sedan åka ut i skogen riktigt sent på kvällen och inte ens ha en tanke på att höra av mig. Det tycker jag är riktigt egoistiskt men om man är släkt med en egoist och han är tillsammans med en egoist kan man inte förvänta sig något annat heller. Det blev en tråkig sista åktur men det känns skönt att det är över nu. 
 
 
1

Wanties

 / Concealer från makeupstore 285:- / Anastasia contour kit 595:- / Maybelline concealer 119:- /
/ Eyeliner 149:- / Mascara 119:- / Maybelline eyeliner 52:- / FIT me concealer 99:- /
/ FIT me foundation stick 129:- / FIT me puder 129:- / Svart sminkborst kit 249:- / Rosa sminkborst kit 329:- /
 
Dessa produkter ovan är lite saker jag vill ha och som jag troligen ska införskaffa. 

Abort, en mänsklig rättighet eller mord?

I brist på idéer till mina tidsinställda inlägg så bjuder jag på min senaste svenska uppsats.

Enligt en undersökning som socialstyrelsen har gjort så görs det mellan 35 000 - 38 000 aborter per år i Sverige.

Den vanligaste orsaken till att man gör en abort är för att man råkat ut för en oönskad graviditet. Några andra vanliga orsaker till att kvinnor gör abort är för att de tycker att de är för unga eller för att de inte har någon möjlighet att ta hand om barnet när det väl är fött.

Vissa tycker att aborter är dåliga, andra tycker att de borde förbjudas. Jag håller inte alls med de människorna. Jag tycker att abort är en mänsklig rättighet, något som alla borde få göra. Som tur är säger Sveriges abortlag detsamma. Alla har rätt att göra en abort upp till vecka arton. Efter vecka arton så måste socialstyrelsen ge tillstånd för att man ska få göra en så pass sen abort. Ett sådant skäl kan till exempel vara att personen är väldigt ung, har problem med alkohol eller droger eller för att fostret har någon sorts missbildning. Tyvärr har inte alla länder det lika bra som i Sverige.

I två tredjedelar av världen så är aborter förbjudna. Jag har hört talas om kvinnor som bott i andra länder och blivit nekade att göra abort och då tagit saken i egna händer. Vissa har tagit råttgift för att döda fostret medans andra har använt galgar och virknålar för att skrapa bort fostret. Bara därför så dör ett flertal kvinnor på grund av illegala aborter. Bara för att andra länder inte accepterar mänskliga rättigheter.

______________________________________________________________________________________

Det var ungefär så här som min uppsats såg ut, kommer inte ihåg exakt men något liknande var det i alla fall. Abort är ju ett så pass stort ämne och det finns ju riktigt mycket att säga. Om man vill kan man ju spinna vidare den här tråden hur långt som helst. Ni förstår säkert vad jag tycker om aborter - att det är något som behöver finnas - men nu undrar jag...

Vad tycker egentligen ni om aborter? Är det bra eller dåligt?