En dålig start

Igår var första dagen på min kvällskurs. Det var inte riktigt så illa som jag hade tänkt mig, var bara riktigt nervös för jag visste att alla skulle vara så mycket bättre än mig men det flöt på fint ändå. 
 
Kom till stallet vid fyra tiden för trodde att jag skulle rida klockan fem men hade fel, skulle tydligen rida klockan sex. Fick inte heller Ella utan det blev Sessan vilket ändå är helt okej för min del då jag fortfarande gillar henne riktigt mycket. Dessutom så fick jag veta varför hon kan vara som hon är i boxen i bland och det gjorde bara att jag gillade henne ännu mer. Dessutom rider jag ju aldrig henne nu för tiden, har henne ett fåtal gånger per termin så det blir nog en kul vecka. 
 
Började borsta henne vid fem tiden för hon var riktigt smutsig, som vanligt. Sen så gick jag mest runt i stallet och kollade på vad som har hänt under sommaren egentligen. Till min stora förvåning saknades både Jesse, Tiamo, Alex och Nova. Jag visste ju att Jesse skulle försvinna till sommaren och jag visste även att Nova skulle flytta men jag hade ingen aning om att Alex och Tiamo skulle försvinna och det kom som en chock för mig. Men det är väl sånt som händer, tycker bara att det finns alldeles för få hästar kvar på klubben nu. 
 
Väl uppe på hästryggen så gick det väl lite sådär, hade ett dåligt tempo och böjningarna på volten blev inte alls som jag hade tänkt mig. Vi tränade i alla fall på att rida en meter innanför spåret, sen tränade vi en del halter och att få med bakbenen efter halten. Vi tränade också det i trav, saktade av till skritt när vi kände för det och startade sedan igen och såg till att ta med bakbenen från början.Så i början var det ganska individuellt arbete vilket jag gillar. Det var nog det som gick bäst för mig och det satt i princip hela tiden. Vi körde ett ganska lungt pass igår för att värma upp helt enkelt, efter ett långt sommarlov för både mig och hästarna så kändes det bra. Idag får jag se vad vi ska göra, ska också sätta det jag missade igår och hoppas på det bästa.